Αλέξανδρος Παπανδρέου.



Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είναι ο πρώτος Έλληνας σεφ, για τον οποίο αναρτώ (όχι το οτιδήποτε, αλλά...) ένα ολόκληρο αφιέρωμα καθώς υπήρξε το ίνδαλμα μου, πηγή έμπνευσης αλλά και πρότυπο επαγγελματικής σταδιοδρομίας.


Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973.

Φοίτησε στο διασημότερο κολέγιο γαστρονομίας παγκοσμίως. Το Ecole Gregoire Ferrandi στο Παρίσι, οπού δεν αποφοίτησε απλά με το δίπλωμα του chef αλλά και Διεύθυνσης ξενοδοχείου και εστιατορίου.


Δεν σταμάτησε όμως εκεί, έπειτα απο ακόμη δύο χρόνια υπομονής... ξανακάθισε στα θρανία του Ecole de la Chambre de Commerce et d' Industrie de Paris, για το δίπλωμα της Ανωτάτης σχολής της Γαλλικής κουζίνας (Ecole Superieure de Cuisine Francaise) όπου και αποφοίτησε με άριστα.

Σύντομα η αφοσίωση του, η αγάπη του, το μεράκι του και το πείσμα του, τον μετέτρεψαν σε καθηγητή της Γαλλικής κουζίνας στο Johnson and Wales University στην Αμερική.
Αν και στην σχολή είχε δυο προφίλ. Εκείνο του καθηγητή το πρωί, και τα απογεύματα του μαθητή, στον κλάδο του food styling καθώς η δίψα του για μάθηση δεν φαίνεται να σταματά.

Έχει δουλέψει σε τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες όπως το "The Connaught" στην Αγγλία και το "Plaza Athenee" στην Γαλλία.  

Στο Ελληνικό κοινό έγινε γνωστός απο την πρωινή εκπομπή "Σαν στο σπίτι σας" όπου είχε την δική του στήλη στην εκπομπή για τέσσερα ολόκληρα χρόνια.


Στο ίδιο κανάλι ακολούθησε η εκπομπή "Παρέα στην κουζίνα".



Σήμερα έχει ιδρύσει τη δική του εταιρία "sidayes by Alexandros Papandreou" όπου ο ίδιος και οι συνεργάτες του παραδίδουν σεμινάρια μαγειρικής.
http://www.sidayes.gr/


Εύχομαι η αξιοζήλευτη πορεία του να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και ο ίδιος να αποτελεί για πολλούς μελλοντικούς μάγειρες το ίνδαλμα τους, όπως και σε μένα

Χάρης Αλεξανδρής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου